راهبردهای رهبر فرزانه انقلاب در زمینه امر به معروف و نهی از منکر؛ چه کسانی در جریان امر به معروف و نهی از منکر مشمول لعنت خدا میشوند؟
چهارشنبه, ۱ بهمن ۱۳۹۳، ۰۷:۰۳ ب.ظ
با توجه به اهمیت احیا و انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر از این پس در صفحه حقوقی قضایی، دیدگاهها و بیانات مقام معظم رهبری را در مورد این فریضه دینی مرور میکنیم.
*امر و نهی صادقانه
مقام معظم رهبری در تاریخ 25 آذر 1379 در خطبههای نماز جمعه تهران بیان کردند: وقتی که شما برای کمک به نظام اسلامی مردم را به نیکی امر میکنید مثلاً احسان به فقرا، صدقه، رازداری، محبت، همکاری، کارهای نیک، تواضع، حِلم، صبر و میگویید این کارها را بکن؛ هنگامی که دل شما را نسبت به این معروف بستگی و شیفتگی داشته باشد، این امر شما امر صادقانه است.
وقتی کسی را از منکرات نهی میکنید، مثلاً ظلم کردن، تعرض کردن، تجاوز به دیگران، اموال عمومی را حیف و میل کردن، دستاندازی به نوامیس مردم، غیبت کردن، دروغ گفتن، نمامی کردن، توطئه کردن، علیه نظام اسلامی کار کردن، با دشمن اسلام همکاری کردن و میگویید این کارها را نکن؛ وقتی که در دل شما نسبت به این کارها بغض وجود داشته باشد، این نهی یک نهی صادقانه است.
خود شما هم طبق همین امر و نهیتان عمل میکنید. اگر خدای نکرده دل با زبان همراه نباشد، آن گاه انسان مشمول این جمله میشود: "لعن الله الامرین بالمعروف التارکین له". کسی که مردم را به نیکی امر میکند، اما خود او به آن عمل نمیکند؛ مردم را از بدی نهی میکند اما خود او همان بدی را مرتکب میشود؛ چنین شخصی مشمول لعنت خدا میشود و سرنوشت بسیار خطرناکی خواهد داشت.
منبع:سایت سازمان بسیج دانشجویی
۹۳/۱۱/۰۱