در واکنش به اظهارت توهین امیز اخیر رئیس جمهور ترکیه : آیا دستگاه دیپلماسی از رفتار ها منفعلانه خود دست خواهد کشید؟ / اردوغان چه گفت و چه پاسخ گرفت
احمد توکلی و علاءالدین بروجردی نمایندگان مردم در مجلس شورایی اسلامی نیز صحبت های اردوغان را گستاخانه خوانند و نسبت به آن واکنش های داشتند.
احمد توکلی، نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: "وزارت خارجه کشورمان باید با توجه به سخنان بیپایه و اساس آقای اردوغان، سفر وی را به ایران به تعویق بیندازد".
به گفته توکلی با توجه به اینکه اردوغان ایران را متهم به "تجاوز و سلطهطلبی کرده، لازم نیست ما نسبت به روابط با این کشور اشتیاق نشان دهیم".
توکلی همچنین تصریح کرده بود: " البته آقای ظریف وزیر امور خارجه درباره این سخنان اردوغان موضع گرفته که کافی نیست و باید وزارت امور خارجه قاطعتر از این موضع بگیرد."
ظریف در پاسخ به اظهارات اردوغان گفته بود: "ما برای روابط استراتژیک خود با ترکیه در زمینههای مختلف اهمیت و احترام زیادی قائل هستیم. در شرایط فعلی باید تلاش تمامی کشورها در جهت استقرار ثبات و جلوگیری از گسترش ناامنی در منطقه باشد.".
علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز با اشاره به سیاستهای منطقهای ترکیه گفت بود: "دولت ترکیه سالهاست سرگرم ایجاد تسلیحات برای تروریستها و ایجاد فرصت برای آموزش و تقویت آنهاست. ترکیه حتی حق همسایگی کشور اسلامی را رعایت نکرده و سیاستهای این کشور که به دنبال تغییر ساختار سیاسی حاکم بر سوریه بود هم با شکست روبرو شده است".
واکنش ها به گفته های اردوغان به اینجا ختم نشد دانشجویان نیز با انشار بیانیه ها و نامه هایی از مسئولین خواستند تا پیش از عذرخواهی رسمی اردوغان از ملت ایران، از ورود وی به کشور جلوگیری به عمل آید.
اما دستگاه دیپلماسی کشور علاقه ای به لغو سفر اردوغان به کشور نشان نداد این انفعال باعث شد تا رئیس جمهور ترکیه در سخنان جدید خود این بار به نمایندگان ملت ایران تاخته و سعی در تحقیر آنان کند.
وی در این اظهارت گفت: "ما اصرار داریم نیروهایی که در امور یمن دخالت می کنند از آنجا خارج شوند. برخی از ایرانی ها به سبب این اظهارات از من انتقاد کردند. یکی از آنها نایب رئیس یکی از کمیسیون های مجلس شورای اسلامی ایران و دیگری شخصی است که او را نمی شناسم. آنها در سطح من نیستند !!!".
اردوغان افزود:" این افراد تعیین نمی کنند که من به ایران سفر کنم یا نه. این که بروم یا نروم به ما مربوط می شود. ما هستیم که در این باره تصمیم می گیریم. برنامه سفر من به ایران به قوت خود باقیست ولی امور یمن را نیز دنبال می کنیم. تحولات یمن برای ما بسیار مهم است. تصمیمات ما متناسب با تحولاتی خواهد بود که در آنجا روی می دهد".
وعده ای که هرگز رنگ عمل به خود نگرفت...
بازگشت احترام به پاسپورت های ایرانیان در جهان یکی از وعده های رئیس جمهوری حقوق دان کشور بود، وعده ای که بعد از اخراج دانشجویان ایرانی از دانشگاه های برخی کشور های آمریکایی و اروپایی و همچنین عدم پذیرش نماینده ایران در سازمان ملل و انفعال دستگاه دیپلماسی با تغییر وی و در مقابل امضایی توافق نامه بسیار ضعیف ژنو که نتیجه آن جز توهین بیشتر به ملت ایران و گستاخ تر شدن سران کشور های مستکبر حاصلی برای مردم نداشت.
شاید بتوان دلیل این گونه رفتار های منفعلانه را که هروز بیش از پیش به عزت و اعتبار کشور در جهان صدمه وارد می سازد را در نگاه دولت به خارج از کشور برای حل مشکلات داخلی دانست نکته که رهبری بارها نسبت به آن تذکر دادند و آن را غلط دانسته و تنها را حل صحیح و عملی حل مشکلات داخلی را تکیه و اعتماد به ظرفیت های داخلی و مردم ایران عنوان کردند.
حال باید منتظر ماند و دید این رویه اشتباه تا کجا توسط دولت مردان پیگیری خواهد شد اما حضور غیور مردانه مردم در راهپیمایی های همچون 22بهمن و فریاد های ضد استکباری و مرگ بر آمریکا گفتن های مردم بارها نظر آنها را نمایان ساخت که به نظر دریافت آن برای دولت بسیار سخت است.
مقام معظم رهبری در سخنان حکیمانه سال 94 را "دولت و ملت همدلی و زبانی" نام گذاری کردند و ملت ایران به تعداد روز های تاریخ خود اثبات کرده است که هرگز اجازه تحقیر شدن خود را توسط هیچ کدام از ابرجنایت کاران نداده و نخواهد داد چه برسید به تفاله های این جنایتکاران.
باید امید وار بود دولت مردان در دومین هفته از سال جدید با برخورد جدی و غیر شعاری با رئیس جمهور بی ادب ترکیه عزم خود برای همدلی و همزبانی با ملت را اثبات کند اگر نه عدم برخورد با چنین رفتار های خود توهین به ملت خواهد بود.
منبع:سایت سازمان بسیج دانشجویی